ADIDAS LANSERAR NYA PREDATOR

Adidas

predator3Predator är tillbaka. Adidas lanserar en nyversion av sin mest ikoniska fotbollssko.
Affischnamnet? Paul Pogba, såklart.

Under året har adidas återlanserat klassiska Predator-skor i limiterade upplagor. Gamla stjärnor som Zinedine Zidane och David Beckham (som själva spelade i Predator) har frontat kampanjerna som bland annat innehöll nysläpp av Predator Precision och Predator Mania.

Nu tar adidas ytterligare ett steg med sin mest ikoniska fotbollssko. Varumärket presenterar nu en helt ny och modern version av skon, tillverkad med den senaste tekniken för att passa dagens fotbollsspelare. Predator 18+ 360 Control är en del av Skystalker-paketet och inspirerad av de tidigare modellerna som var populära långt in på 2000-talet.

predator1

Predator har färgerna svart, röd och guld och har en ”strumpa” som är designad för att anpassa sig efter foten och ge en stödjande passform. Skorna har även ett  lager av ”controlskin” för att spelarna ska kunna få ett optimalt grepp och behärska alla förhållanden. Bland flera andra funktioner har Predator även ett nytt dobbsystem som förstärker skons rotation och dragkraft.

”HAN PÅVERKAR VÅR FOTBOLL”

Om Zidane och Beckham var ansiktena utåt för det gamla så är Paul Pogba affischnamnet för nya Predator. I jakten på nya titlar kommer Manchester Uniteds superstjärna att bära skorna, precis som Dele Alli (Tottenham), Ivan Rakitic (Barcelona) och Mesut Özil (Arsenal).

Lanseringen av nya Predator var något utöver det vanliga. I ett live-sänt klipp på Facebook räknade en digital klocka ner från tio minuter. Framför skärmen stod en bur av galler som bara innehöll ett oöppnat paket.

När räkningen stod på noll och tjöt som ett brandlarm klev en kaxig Paul Pogba in i bild, slet upp grindarna och presenterade Predator 18+ 360 Control. Sedan svarade han vad Predator ger honom för minnen.

– Jag skulle säga Zinedine Zidane. Volleymålet i Champions League-finalen.

predator2

Pogba kom till Manchester United förra säsongen och hjälpte klubben att vinna Europa League genom att slå Ajax i finalen på Friends Arena. Och i augusti rivstartade ”The Red Devils” säsongen med en Pogba i storform. Sedan kom det som inte fick hända.

Fransmannen skadade sig och var borta från planen i nästan två månader. Det syntes också i Uniteds spel och framfart i ligan. Kort sagt kunde man sammanfatta att Manchester United är ett lag med Pogba – och ett annat utan honom. I november gjorde han comeback mot Newcastle och regisserade United till en klar seger efter en tuff period. Efter matchen var José Mourinho lyrisk över Pogbas återkomst och inverkan på laget.

– Han påverkar vår fotboll. När han blev skadad bestämde jag mig för att hålla tyst. Vi kunde inte gråta utan var tvungna att hitta andra lösningar. Men alla vet att vissa spelare har påverkar hela lagets nivå. Med honom får vi mycket mer kreativitet.

Läsarkommentarer