ADIDAS PRESENTERAR NYA VM-BOLLEN

Adidas

vmbollenSju månader kvar till VM i Ryssland.
Nu lanserar adidas den officiella matchbollen – Telstar 18.

VM 2018 närmar sig med stormsteg. I dagarna avgörs flera nationers VM-öde i playoff-spelet och i början av december lottas gruppspelet till mästerskapet i Ryssland nästa sommar. Men redan nu kan adidas presentera den officiella matchbollen till VM 2018 i Ryssland – Telstar 18.

Telstar 18 har hämtat sin inspiration från tidigare VM-bollar. Den första Telstar användes under turneringen i Mexiko 1970 och hade en klassisk matchbollsdesign med enbart svarta och vita inslag. Namnet Telstar betyder ”TV-stjärna” och den första bollen var designad med svarta paneler för att bollen skulle synas på bästa möjliga sätt på svart-vit tv.

Den nya bollen har gått igenom flera tester för att den ska passa VM:s stjärnor. De största landslagen har provat bollen, men även storklubbar som Real Madrid, Juventus, Manchester United och Ajax. Hållbarheten har varit i fokus under utvecklingen och dess förpackning är tillverkat i återvunnet material.

vmbollen2

Telstar 18 har också en egenskap som gör den unik. Bollen har ett inbyggt NFC-chip, det första någonsin i en matchboll, som gör att man kan interagera med bollen via sin smartphone. Funktionen ger även tillgång till utmaningar som varje användare kan nyttja fram till VM i Ryssland 2018 sparkar igång.

Telstar 18 lanseras 9 november och finns att köpa på adidas.se/fotboll samt i adidas egna butiker och återförsäljare.

vmbollen3

Läsarkommentarer