ADIDAS TRIALS 2017

Nyheter

209A1287Förbundskaptenen var på plats, SkillTwins visade upp nya tricks och unga talanger fick chansen att prova de senaste fotbollsskorna från adidas.
– Det är en jättehäftig grej som bryter av den ordinarie träningen, säger Mattias Fridström. 

I helgen anordnades Trials 2017 på Tele2 Arena. Unga killar och tjejer från inbjudna klubbar runt Stockholm fick chansen att komma till Sveriges modernaste arena, träna på tekniska moment och testa senaste adidas ACE 17.

– Killarna har verkligen sett fram emot det här. Det är en jättehäftig grej som bryter av den ordinarie träningen. Vi får komma hit och testa nya fotbollsskor och lära oss nya träningsövningar. Att det finns profiler inom fotbollen är också toppen, säger Mattias Fridström, tränare för P03 i Sollentuna FK. 

Förutom klubbarna var flera kända fotbollsprofiler bjudna till eventet. Bland annat landslagets förbundskapten Janne Andersson, som spanade in talangernas skills och imponerades av upplägget. Dessutom var de tekniska landslagsspelarna Olivia Schough och Malin Diaz på plats under eventet.  

– Det är roligt att få träffa massa unga spelare som får komma hit och spela inomhus på en sådan här arena i början av februari. Man ser vilken enorm utveckling det har varit på materialsidan. Fotbollsskor är något helt annat nu än vad det var på min tid som spelare. Att ha bra grejer är en grundförutsättning för att kunna spela, säger Janne Andersson. 

”Teknik är ett grundelement”

Ett annat uppskattat inslag på Tele2 Arena var SkillTwins. Josef och Jakob El-Zein har över 1,5 miljoner följare på både YouTube och Instagram. Tvillingarna från Västerås har träffat flera världsspelare genom åren där de visar upp sina bästa och coolaste fotbollskonster. 

Under helgen var de på plats för att vara ”skillcoacher” för de unga spelarna. De visade upp sina tekniska egenskaper, bjöd på show och inspirerade talangerna till att våga göra tricks. 

– Att bli en ”skillful” spelare blir allt mer viktigare inom dagens fotboll. Teknik är ett grundelement som alla fotbollsspelare borde ha. Desto tidigare man utvecklar sin teknik desto bättre, säger Jakob El-Zein. 

Josef El-Zein fyller i:

– Man kan träna upp teknik när man är själv också. Skills kan man träna upp när man är ensam hemma och står i köket eller kickar på gatan. Allt man behöver är en boll. Fotboll är ju både en lagsport och en individuell sport.

Under Adidas Trials fick unga spelare testa adidas nya kollektion Blue Blast Pack. I modellserien ingår ACE 17+ Purecontrol som finns i olika nyanser av mörkblått med inslag av svart, ljusgrå och rosa. Paul Pogba, Mesut Özil och Juan Mata är världsstjärnor som spelar i skorna.

DSC00905 Match utsände reporter Björn Kjellbris med SkillTwins på Tele2 Arena.

Läsarkommentarer