FSport – den nya spelformen för fotbollsälskare

Nyheter

fsport_1Utmana dina polare och ha chansen att vinna pengar! Daily fantasy sport är en populär spelform och har miljontals användare i hela världen. Nu lanserar FSport spelet på den svenska marknaden.

Daily fantasy sport en spelform som vuxit snabbt under de senaste åren. Den onlinebaserade plattformen har miljoner spelare runt om i världen och i USA (som är den största marknaden med 60 miljoner användare) omsätter den tre miljarder dollar om året.

Nu har den populära spelformen kommit till Sverige. Företaget FSport från Helsingborg lanserade spelet i våras och den första kampanjen frontades av landslagslegendarerna Henrik Larsson och Patrik Andersson.

– FSport kommer vara bland de första aktörerna på den svenska marknaden och vi vet att intresset är stort. Att spelformen blivit så populär utomlands grundar sig i dess unika spelmodell som tilltalar en bred målgrupp. Fokus ligger på underhållning, gemenskap, skicklighet och rättvisa, säger Hampus Hägglöf, vd för FSport.

Men vad innebär FSport och dess spelform? I grunden handlar det om att försöka förutse framtiden och samtidigt tävla mot sina polare och andra användare, istället för att satsa pengar mot olika oddsbolag. Det svenska företaget FSport riktar sig främst in på fotboll och upplägget är att ta ut ett drömlag. Varje användare får välja verkliga spelare från olika klubblag, och beroende på hur de spelare man valt presterar i verkliga fotbollsmatcher får drömlaget poäng. Detta i sin tur kan leda till att man vinner ära och pengar. Läs mer om reglerna nedan.

Till skillnad från andra fotbollsspel (som det populära Fantasy Premier League) är FSport mer detaljerat. Spelarna man valt får inte bara poäng genom mål, assister eller seger, utan bedöms även utifrån prestationer som lyckade brytningar, passningar eller dyrbara misstag. Därav kan man följa en toppmatch i Europa live, och följa sitt drömlag med högre spänning.Så spelar du FSport

1. Registrera dig på fsport.net

2. Välj spelpaket med ligor och matcher som du gillar.

3. Välj spelare till ditt lag.

4. Anmäl ditt lag till turneringar och ha chansen att vinna stora pengar.

Regler

När du har anmält dig till FSport och valt spelpaket ska du först och främst ta ut ett lag. Man får en budget på 100 miljoner som ska räcka till sju spelare (en målvakt, två försvarare, två mittfältare och två forwards). Spelarna kostar olika mycket och beroende på hur de presterar i den verkliga matchen får ditt lag poäng. Alla poäng och prestationer bedöms av statistikföretaget Opta, som specialiserar sig på sportdata. Olika höga poäng delas ut inom områdena: mål, assist, genomskärare, rensing, sätta offside, brytning, hålla nollan, duell, misstag och stora misstag. Man ska även utse en kapten och vicekapen som kan bidra till bonuspoäng. Om ens eget drömlag samlar tillräckligt mycket poäng har man chansen att vinna pengar. FSport riktar sig främst in på fotboll och hockey, men i september lanserades även en plattform för golf.

Läsarkommentarer