Hypervenom 3 fokuserar på målskytte

Nike

hypervenom3Målskyttarnas nya vapen.
Hypervenom 3 är lättare, snabbare och effektivare än någonsin. 

En av Nikes mest populära skomodeller kliver in i ett nytt skede. Hypervenom 3 är till för att spetsa till två specifika egenskaper – kvicka riktningsförändringar och avslut. Därför har Hypervenom genomgått en total make-over. Allt från att skifta till Flyknit-tekniken till att få en ny yttersula. Skon väger 196 gram, 17 procent lättare än föregångaren inom Hypervenom-serien.

Hypervenom 3 kommer att bäras av några av Europas bästa målskyttar. Toppspelare som Robert Lewandowski, Harry Kane, Gonzalo Higuain, Edinson Cavani och Marcus Rashford hittar nätet varje vecka och frontar Nikes nya supermodell. Den nya skon innehåller teknik och material som kommer att hjälpa spelarna att bli ännu effektivare och prestera på en ännu högre nivå.

hypervenom3_1

Lewandowski, Kane, Higuain och Cavani tillhör just nu sina ligors skyttekungar. Kane är tvåa i Premier Leagues skytteliga med 13 mål och både Lewandowski och Higuain jagar skyttetopparna i Bundesliga och Serie A. Bäst har det gått för Cavani som hittat formen i Paris Saint-Germain. Uruguayanen leder skytteligan i Ligue 1 på 18 mål.

Finns i två varianter

Målskytte är centralt i Hypervenom 3. Skon har en ”Strike Zone” som innehåller flera skikt av skumkvadrater (i Flyknit-överdelen) för att ge optimalt tillslag på bollen. Kvadraterna har till exempel en mjuk dämpande känsla vid låghastighetskontakt för att sedan hårdna till när foten träffar bollen i hög hastighet.

Även passformen är utvecklad. Nya Hypervenom anpassar sig efter snörningen som ger spelaren möjligheter att finjustera och skapa en önskad passform. Detta för att underlätta vid snabba riktningsförändringar. Innersulan bidrar även till att foten inte ska glida runt inne i skon. Dessutom har Hypervenom 3 ett nytt data-baserat greppmönster för dobbarna, som också är framtaget för sidledsförflyttningar och skarpa vinklar

Hypervenom 3 finns i två olika varianter. Antingen som låg variant (första skon med Flyknit-tekniken) eller med förhöjd ankelstrumpa för ytterligare stabilitet.

Hypervenom 3 finns tillänglig på Nike.com från och med den 30 Januari 2017 i färgen Poison Green/Hyper Orange.

hypervenom3_2

Läsarkommentarer