KOMPISGÄNGET

Ungdom

rotebro1Rotebro IS är en liten förening i norra Stockholm. Klubbens storlek har lett till något positivt.
– Här hjälps man åt, säger Fredrik Käck.

På Skinnaråsens IP i norra Stockholm har två av Rotebros ungdomslag träning samtidigt på konstgräsplanen. För Fredrick Käck, tränare för Rotebro IS flickor födda 2000-03, är det här något som gör klubben speciell.

– Alla våra lag tränar och spelar på samma plan. Det är så inrutat i klubben att här hjälps man åt. Man delar plan med olika lag, man hälsar på varandra och alla känner alla. Sammanhållningen är vår största styrka, säger Fredrik Käck.

”Vi har väldigt kul tillsammans”

Beskrivningen som Käck ger av föreningen tycker han även passar in på det specifika laget som han tränar.

– Det här är ett kompisgäng, och alla är välkomna. Vi har även väldigt mycket aktiviteter vid sidan av planen. Det är så tjejerna vill ha det.

Clara Söderberg och Hilda Sandgren är två av tjejerna som spelar i laget. De håller med om den beskrivningen som Käck ger om stämningen.

– Jag spelar fotboll i Rotebro eftersom vi är ett härligt lag. Många av oss har spelat ihop väldigt länge. Vi känner varandra bra och har roligt tillsammans, säger Clara Söderberg.

Hilda Sandgren håller med:

– Vi har en grym sammanhållning i laget och har väldigt roligt när vi är med varandra.

Samarbete med innebandyn

Rotebro IS säljer Sverigelotten. På så sätt kan de se till att klubbens olika lag kan hitta på aktiviteter både på och utanför planen.

– 50 procent av överskottet delar vi ut till lagen. De övriga 50 procenten använder föreningen till grejer som måste göras för att driva Rotebro IS framåt, säger Fredrik Käck.

rotebro2

Försäljningen av Sverigelotten gör Rotebros fotbollssektion tillsammans med en annan av föreningens avdelningar.

– Det bästa med försäljningen av Sverigelotten är att vi samarbetar med innebandyn. På så sätt försöker vi se till att barnen som spelar dubbla idrotter inte ska behöva sälja dubbelt så många lotter. Ett år tar innebandyn intäkterna från försäljningen och året efter så tar fotbollen det. Det är ett perfekt samarbete, och det för de två sektionerna närmare varandra.

Text: Martin Lidholm
Foto: Bengt Jörnåker


Rotebro IS

Bildad: 1918
Hemmaplan: Skinnaråsens IP
Hemsida: www.rotebroisff.sportadmin.se

Läsarkommentarer