Nikes nya FIFA 17-skor

Nike

852512_804_e_originalInspirerade av ett världens mest populära tv-spel.
Till släppet av FIFA 17 har Nike i samarbete med EA Sports tagit fram nya Mercurial Superfly.

För 22 år sedan släppte EA Sports det första tv-spelet som kom att förändra fansens kontakt med sporten. Sedan FIFA 94 har fansen kunnat spela med sina favoritlag och idoler i takt med att spelet utvecklats – både grafiskt och i popularitet. Idag har spelet dagligen över 3 miljoner spelare över hela världen.

I slutet av september släpps den nya upplagan FIFA 17. I samband med släppet har Nike och EA Sports tagit fram en limiterad version av Mercurial Superfly. Den nya skon lyfter fram utvecklingen av spelets grafik, från 16-bitar i den första upplagan (1994) till dagens avancerade och högupplösta version.

640_nike_gfbl_ea_sports_mercurial_v3_originalSkons design på bredsidan och yttersidan står i kontrast mot varandra. Insidan av skon har en pixlad 16-bits inspirerad design som övergår i en högupplöst variant av samma design på skons utsida. På innersmulan finns EA Sports-loggan placerad och en unik Mercurial-logga har även specialdesignats för Nikes nya supersko. En av stjärnorna som kommer att använda Mercurial Superfly är Manchester Uniteds anfallare Anthony Martial.

Skorna kommer finnas tillgängliga den 26e september via Nike Football appen och Nike.com. Den limiterade skon tillverkas i 1500 par, alla individuellt numrerade. Skorna kommer även att finnas tillgängliga att låsa upp i själva FIFA-spelet så att du sedan kan använda dem på dina favoritspelare.

852512_804_d_original

Läsarkommentarer