Roma satsar på att bli bäst – på e-sports

Nyheter

fifa17_romaSerie A:s ligatvåa tar ett nytt steg inom fotbollen. Tillsammans med e-sportsorganisationen Fnatic ska Roma bli ledande inom e-sports och FIFA 17.
– Roma ska vara bland de bästa i världen, oavsett om det är på gräs eller på tv-spel, säger Wouter Sleijffers.

Fnatic är världens ledande e-sportsorganisation, framförallt när det gäller det populära tv-spelet FIFA 17. Nu har de inlett ett samarbete med italienska storklubben AS Roma för att introducera klubbens första professionella lag till Fifas växande e-sportsliga. Syftet är att befästa Romas position även inom e-sporten, som bara växer för varje år. Romas Fifa-lag (som drivs av Fnatic) kommer att bestå av Sam ”Poacher” Carmody, Aman Seddiqi och Nicoló ”Insa” Mirra, ledda av tränaren Colin Johnson.

– TV-spelet Fifas inträde till e-sportvärlden har uppmärksammats av många, både etablerade fotbollsklubbar och e-sportsorganisationer. Fnatic är exalterade över att ansluta sig till den ökande e-sportvärlden tillsammans med Roma, som är en ikonsik klubb med en lång och framgångsrik historia, säger Wouter Sleijffers, VD för Fnatic.

Samarbetet innebär att Fnatic kommer att representera Roma i kommande Fifa-turneringar. Rom-klubben, som ligger på andra plats i Serie A och har stora stjärnor som Francesco Totti, Edin Dzeko och Daniele De Rossi, är övertygade om att samarbetet kommer bli en succé. Det kommer också att bli en möjlighet för klubbens supportrar att följa laget på ett helt nytt sätt – inte bara på den ”riktiga” planen.

– Vi har strävat efter att skapa en organisation i Roma som engagerar våra fans i alla digitala kanaler. För att lansera Romas eget e-sportslag har vi därför valt att samarbete med Fnatic. Detta partnerskap gör att vi kan börja bygga ett starkt arv även inom e-sport och engagera våra fans på nya spännande sätt, säger Romas amerikanske president Jim Pallotta.

Fnatics VD Wouter Sleijffers avslutar.

– Vi delar samma ambitioner oavsett om det är på gräs eller tv-spel. Att vara bland de bästa i världen.


Om Fnatic

Fnatic är en ledande, global esportsorganisation med professionella lag i de mest populära spelen som League of Legends, Counter-Strike, Dota 2, Overwatch, Heroes of the Storm med flera. Sedan de grundades 2004 av Sam Mathews har Fnatics lag samlat på sig mängder av utmärkelser, bland annat det första vinnandet av LCS World Championship och vinst i tre större CS:GO majors. Fnatic lanserade år 2015 Fnatic Gear, en hårdvarulinje med gaming-utrustning. Organisationen lanserade under 2016 deras första konceptbutik för e-sport, BUNKR. De har sitt huvudkontor i London med ytterligare kontor och spelhus i Berlin, Belgrad, Los Angeles och Kuala Lumpur.

Se klippet där Wojciech Szczesny och Stephan El Shaarawy spelar FIFA med Fnatic!

Läsarkommentarer