Ronaldos specialdesignade skor

Nike

cr7Forged for Greatness.
Som 18-åring fick världens bästa fotbollsspelare ett ikoniskt tröjnummer i Manchester United. Här är Nikes nya skor som är inspirerade av Ronaldos mäktiga resa.

När Sporting Lissabon skulle inviga sin nya arena i augusti 2003 stod Manchester United på andra sidan planhalvan. En 18-årig (och relativt okänd) Cristiano Ronaldo briljerade på planen med sin teknik och imponerade såpass mycket på United-spelarna att de övertygade Sir Alex Ferguson att värva supertalangen. Några veckor senare värvades han till den engelska storklubben och tilldelades ett ikoniskt tröjnummer.

– Alex Ferguson sa till mig: ”Jag vill att du ska ta nummer sju”. Jag blev förvånad eftersom jag visste vilka spelare som haft det numret förut i United, säger Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo axlade nummer 7 på bästa sätt och växte ut till en världsstjärna.

– Det var början på mina fotbollsframgångar. Jag utvecklade inte bara mina skills, utan min fysik också. Under de fem åren jag var där lärde jag mig mycket om fotboll. Vi vann många titlar, det var en dröm för mig.

Nu har Nike tagit fram ett par nya skor som är inspirerade av Ronaldos resa. Chapter 4: Forged for Greatness boots för tankarna till begynnelsen av Ronaldos karriär när han formades som spelare. Skorna har metalliska färger och har tydliga kopplingar till nummer 7. På bredsidan finns ”CR7”-loggan och på hälen finns de romerska siffrorna för nummer 28 (tröjnumret som Ronaldo hade innan han flyttade till Manchester United).

CR7 Chapter 4: Forged for Greatness boots kommer finnas tillgängliga som både Superfly och Vapor och släpps den 10e april. 

cr7_2 superfly_1_edit

Läsarkommentarer