Rooneys nya rekordskor

Nike

rooneyRekordmannen. För att hylla Wayne Rooneys målrekord i Manchester United lanserar Nike nu Hypervenom WR250.

I helgen blev Wayne Rooney Manchester Uniteds främsta målgörare genom tiderna. I slutminuterna räddade han en poäng mot Stoke genom att skruva in en frispark som innebar hans 250:e mål för United. Därmed passerade han den tidigare rekordhållaren Bobby Charlton. Sedan tidigare har Rooney också målrekordet i engelska landslaget med 53 mål på 119 landskamper.

För att fira Rooneys senaste bedrift introducerar Nike nu en limiterad upplaga av Hypervenom WR250. Skorna präglas av färgerna som Rooney bär i både Manchester United och i engelska landslaget – rött och vitt. En speciell logga har tagits fram för att hylla Rooneys nya rekord. Den består av en krona och rekordnumret 250 på skons plös. WR10 (Rooneys tröjnummer) är ingraverat på sidan av skon.

När skorna placeras sida vid sida, bildar de formen av ett rött St George’s Cross på skons överdel. Det är en koppling till England och ett minne till en av Rooneys mest ikoniska Nike-kampanjer från 2006, då symbolen var målat på hans bröst. Skosulan hyllar i sin tur The Wayne Rooney Foundation, en stiftelse där Rooney delar med sig av sina erfarenheter för att inspirera och ge tillbaka till barn. Stiftelsen var värd för en hyllnings-och välgörenhetsmatch i augusti med målet att samla in pengar till fyra olika välgörenhetsorganisationer som stödjer mindre privilegierade ungdomar.

– Jag vill det bästa för alla barn, inte bara mina egna. Därför var jag med och startade Wayne Rooney Foundation. Jag har burit Nike-skor när jag gjort alla mina mål under karriären och jag uppskattar att Nike uppmärksammar min stiftelse, inte bara målrekordet, med dessa skorna, säger Wayne Rooney.

Anfallaren är förutom sina 250 mål för Manchester United också en av Premier Leagues mest meriterade spelare. Under sina tolv år i klubben har Rooney bland annat vunnit fem ligaguld, tre cuptitlar och en Champions League-titel. Han är dessutom bara fem matcher ifrån att bli spelaren med flest landskamper för England genom tiderna.

Hypervenom WR250 finns tillgängliga på nike.com i både ungdoms- och seniorstorlekar från och med idag.

wr250

Läsarkommentarer