STERLINGS PÅNYTTFÖDELSE

Nyheter

sterling3Det har bara gått 14 omgångar, men han har redan gjort sin bästa säsong någonsin.
Raheem Sterling har utvecklats till en av Premier Leagues målfarligaste spelare. Här berättar han om förvandlingen under Pep Guardiola och varför han blivit en effektiv målgörare.

Manchester City fortsätter att dominera i Premier League. Igår tog de sin tolfte raka seger och behöll sin ledning med åtta poäng före Manchester United. Pep Guardiolas filosofi har verkligen gett resultat under hans andra säsong i klubben. Efter 14 omgångar har Manchester City gjort hela 44 mål och är fortsatt obesegrade i både ligan och Champions League.

Många spelare har tagit ännu ett kliv under Pep Guardiola. John Stones börjar bli en general i backlinjen, Kevin De Bruyne är kanske hela ligans bästa spelare, och både Gabriel Jesus och Sergio Agüero har varit livsfarliga i motståndarnas straffområde.

Men den spelaren som blommat ut allra mest är Raheem Sterling. Den kvicke mittfältaren har haft en stor del i Manchester Citys form under hösten. 22-åringen är just nu Citys bäste målskytt den här säsongen med 13 mål på 19 matcher. Så många mål har Sterling aldrig kommit upp i tidigare, inte ens under en hel säsong.

– Det är ett enormt år för mig och laget. Jag måste att bygga vidare på detta och jobba hårt. Jag behöver fokusera på att ta mig in i målområdena ovh komma in i boxen eftersom majoriteten av mina mål har kommit därifrån, säger Raheem Sterling.

REDAN GJORT SIN BÄSTA SÄSONG I KARRIÄREN

För inte så längesedan befann sig Raheem Sterling i en annan situation. Han hade aldrig varit känd som någon målskytt och haft svårt att få det ordentliga genombrottet i Manchester City. Men sedan Pep Guardiolas inträde i klubben har Sterling utvecklats till en av ligans målfarligaste spelare.

En video som kom ut under hösten visade en del av hemligheten bakom Sterlings pånyttfödelse. I klippet syns en passionerad Guardiola instruera Sterling på träningsanläggningen. Allt från offensiva rörelser till taktiska moment.

– Guardiola har betytt enormt mycket för mig, speciellt när det gäller grunderna av spelet. Han försöker alltid få en att göra det enklaste sakerna på toppnivå och det är det genialiska med honom, säger Sterling.

sterling2

På sistone har Raheem Sterling prickat formen. I flera matcher har den kvicke yttern också varit direkt avgörande för Citys framfart i ligan. Under den senaste veckan har Sterling blivit dubbel matchvinnare. I helgen satte han segermålet i 84:e minuten mot Huddersfield (då hade han också fixat straffen som bäddade för kvitteringen tidigare i matchen). Manchester Citys tolfte raka seger igår var ytterligare ett bevis på Sterlings superform. I 95:e minuten skruvade han upp en boll i krysset och Etihad Stadium exploderade av glädje.

– Målskyttet är något som jag försökt förbättra. Att vara mer effektiv och klinisk. Det har varit ett stort frågetecken innan.

GUARDIOLAS BERÖM

Pep Guardiola berättar att Raheem Sterling jobbat med klubbens hjälptränare Mikel Arteta (tidigare Arsenal-stjärnan) med att förbättra målskyttet.

– Efter träningarna arbetar Arteta många timmar med spelet på den sista tredjedelen av planen. Den kontrollen man ska ha i det sista momentet och i de tre-fyra sista meterna. Raheem har hela tiden tränat extra för att utvecklas, nöta och skjuta på målvakterna, säger Pep Guardiola och fortsätter:

– Det är en del av mentaliteten han behöver. Sterling vet att en anfallare måste göra mål och han måste göra det om han vill ta nästa steg. Man kommer inte att överleva i ett topplag på hans position om man inte gör mål.

Guardiola tror att Sterling kan utvecklas ännu mer.

– Hans sista passning måste utvecklas – han måste göra det bättre. Han gör det bra nu, men kan fortfarande bli ännu bättre. Men vi får inte glömma att han bara är 22 år. Vi kräver mycket av den typen av spelare, men han är nyfiken och om han vill utvecklas så kommer han att göra det. Han är ung, har mycket tid och vi finns här för att hjälpa honom.

Källor: Guardian, Independent

Läsarkommentarer