Stones om succéstarten i City – och nya tröjan

Nike

stonesManchester City har gjort succé i Premier League med en ny filosofi och tunga nyförvärv.
Nu presenterar John Stones klubbens nya tredjeställ.
– Om du inte går in med inställningen att vinna kommer du aldrig att göra det, säger mittbackstalangen.

Manchester City har gått som tåget under inledningen av Premier League. Efter fem omgångar har laget tagit maximala 15 poäng. Under ledning av nye managern Pep Guardiola har City bland annat besegrat stora rivalen Manchester United på Old Trafford i säsongens första derby.

En av spelarna som har imponerat är nyförvärvet John Stones, den unge mittbacken som anses vara en av Englands mest lovande talanger. 22-åringen har redan fått spela mot några av Europas bästa klubbar och anpassat sig snabbt till Manchester Citys inställning och filosofi.

– Om du inte går in med inställningen att vinna kommer du aldrig att göra det. Om vi har en positiv attityd är jag säker på att vi kommer göra stora framsteg under säsongen. Jag tror att det alltid är rätt att tänka på det sättet. Det kommer att bli en spännande säsong för oss, och förhoppningsvis kan vi göra alla stolta.

Nu presenterar Stones, tillsammans med flera andra Manchester City-karaktärer, klubbens nya tredjeställ. Förutom Stones frontas det nya stället också av andra kända City-profiler och supportrar som Leroy Sané, Michael Mayren (fotograf), Joe Donovan och Tom Ogden (medlemmar i bandet Blossoms) och Joe Gavin (skateboard).

_mg_6051_v1_62316Genom att blanda två oväntade färger (orange och lila) vill klubben skapa en distinkt look som återspeglar pulsen och kreativiteten som är centrala delar i staden Manchester och i klubben Manchester City.

– Jag gillar den nya tröjan. Den är ganska cool faktiskt och det är kul att se andra människor bära den. Det är lysande, det är bra för alla, säger Stones.

”Atmosfären gör matcherna speciella”

Till skillnad från andra brittiska mittbackar sticker John Stones ut på ett unikt sätt. Han är ovanligt bekväm med bollen och gillar att styra det offensiva spelet från sin låga position.

– När jag var 16 år började jag att spela med u18-laget i Barnsley. Mina tränare ville ha tekniska spelare som kunde bygga upp spelet bakifrån. Vi ville spela som Barcelona. Min spelstil kommer därifrån, tränarna i Barnsley gav mig förtroendet att göra misstag och lära mig av dem.

I nya klubben är Stones en av flera spännande nyförvärv. Förutom honom har City även värvat tunga namn som Leroy Sané, Ilkay Gündogan och Nolito. Sedan tidigare finns stora stjärnor som Sergio Agüero, Kevin De Bruyne och David Silva. Stämningen är på topp i den ljusblå delen av Manchester.

– Man märker det kring arenan och fansen har varit fantastiska för oss – både hemma och borta. Det är mycket väsen och support när man kliver ut på planen. Det hjälper mycket. Atmosfären gör matcherna speciella och man får den där extra spänningen från det.

Ifjol gick Manchester City till semifinal i Champions League. Nu har den nya Europaresan startat där City slog Borussia Mönchengladbach i första omgången. Framöver väntar även Celtic och Barcelona.

– Barcelona på bortaplan har jag alltid velat vara med om att spela. Celtic också, det ska bli stort att spela på arenor jag inte varit på förut. Att mäta sig mot de allra bästa är alltid det bästa sättet komma upp till den högsta nivån. Om man vill vinna Champions League måste man vara på samma nivå som topplagen som vunnit turneringen tidigare.

_mg_7193_v1_62320

Läsarkommentarer