”Det är en oförklarlig känsla när man gör mål”

Nike

1118_Hypervenom_Auba_originalHypersnabb och effektiv. Pierre-Emerick Aubameyang är en av Europas hetaste målgörare. Nu ska han bära nya och stilrena ”Strike Night” – den uppgraderade versionen av Hypervenom 3.

När Nike lanserade Hypervenom 3 frontades den av heta målskyttar som Robert Lewandowski, Harry Kane, Edison Cavani och Gonzalo Higuain. Tillsammans har kvartetten gjort 107 mål den här säsongen.

Nu presenterar Nike Fotboll en ny version av Hypervenom 3 med hjälp av ytterligare en glödhet anfallare. Pierre-Emerick Aubameyang kommer att bära nya ”Strike Night”.

– Jag älskar materialet på skon, speciellt det materialet som används när man rör bollen. Skorna är av yttersta vikt för en fotbollsspelare idag. Även när jag åker på semester tar jag med fotbollsskor. Strike Night är gjorde för att göra mål och naturligtvis har de stil, säger Aubameyang.

SP17_GFB_Hypervenom_3_Black_852554-001_Hypervenom_Phatal_FG_5_8_original

Borussia Dortmunds hypersnabba anfallare leder skytteligan i Bundesliga på 19 mål och har under de senaste åren gjort sig känd som en av Europas effektivaste målgörare. När han beskriver vad som utmärker en bra målskytt gör 27-åringen det med fem ord.

– Arbete, känsla, placeringsförmåga, snabbhet och att ha målet i huvudet hela tiden.

Strike Night i London sänds på Facebook

I höstas var Aubameyang i sanslös form. Han gjorde matchens enda mål när Dortmund besegrade mot Bayern München i ligan. Veckan innan gjorde han fyra mål mot Hamburg. När Dortmund kliver in i slutskedet av säsongen (med åttondelsfinal i Champions League) står Aubameyang på 23 mål.

– Det är en oförklarlig känsla när man gör mål. Det beror lite på tidpunkten och hur snyggt det kan vara, och såklart vad matchen har för betydelse. Det enda jag kan säga är att det är en av de skönaste känslorna i världen att få göra mål.

Strike Night kommer att finnas tillgänglig både i en hög variant – med Flyknit Dynamic Fit Collars – och en låg variant. Som en del i lanseringen kommer Aubameyang, tillsammans med sju andra fruktade målskyttar i Europa, att bära skon under avslutstävlingen ”Strike Night”. Tävlingen kommer att sändas direkt via Facebook Live från London den 1 mars klockan 19:45.

Skon finns tillgänglig från och med den 27 februari på Nike.com

2169_Hypervenom_Auba_original

Läsarkommentarer