Tango League – årets stora fotbollshändelse

Adidas

tangoleagueI helgen kommer 120 unga spelare till Tele2 Arena för att representera sin ort.
adidas Tango League ger talangerna chansen att uppfylla sina proffsdrömmar.

Söndag den 4 december förvandlas Tele2 Arena i Stockholm till en plats för en av årets stora fotbollshändelser – finalen i adidas Tango League. 120 utvalda talanger från 12 olika orter kommer att tävla om titeln som Sveriges främsta talangfabrik och om en resa till Manchester.

Tango League startade i somras och har på kort tid blivit en alternativ väg in i rampljuset för unga talanger utan kontrakt. Alla spelare i Tango League är mellan 15-19 år och har scoutats och pekats ut som de mest lovande lirarna i respektive ort. Med specialinbjudna scouter och agenter på plats på Tele2 Arena finns chansen att proffsdrömmarna uppfylls.

Genom att vara med i Tango League får spelarna också chansen att delta i exklusiva träningspass med några av landets främsta experter och får möjligheten att bli först med de senaste adidas-produkterna på marknaden. I somras fick till exempel tre spelare tränas med Ajax framgångsrika akademi, som producerat många storspelare genom åren.

Förutom underhållande fotboll kommer tillställningen även att kryddas med liveframträdanden från Näääk & Nimo och Rinkebys egna Yasin Byn, samt DJ-set med Mack Beats bakom spakarna. För att trissa upp stämningen ytterligare kommer slutspelet att kommenteras av Chris Härenstam från SVT.

Lagen som deltar i Tango League representerar orterna: Flemingsberg, Brandbergen, Husby, Rinkeby, Djursholm, Nacka, Fisksätra, Norrköping, Linköping, Bredäng, Sandviken och Botkyrka.

 De första gruppspelsmatcherna startar kl.10.00 och final spelas kl.19.20. Inträdet är gratis för alla.

Läsarkommentarer