THE NEW DEVIL

Nyheter

stjärnor_webb_0005_Layer-9Romelu Lukaku i Premier League brukar betyda målgaranti.
I Manchester United hoppas kraftpaketet att det ska leda titlar också.

När Zlatan Ibrahimovic skadade korsbandet i våras stod det klart ganska tidigt att Manchester United behövde ge sig ut på jakt efter en ny anfallare. Zlatan gjorde succé under sin debutsäsong i England och hjälpte United till två titlar, men den svåra skadan, och att han inte väntas vara tillbaka förrän i vinter, gjorde att hans ettårskontrakt inte förlängdes.

Först ryktades det om att Álvaro Morata skulle bli Europa League-mästarnas nya anfallare, men till slut stod det klart att Zlatans ersättare fanns bara en timmes bilfärd från Old Trafford. Romelu Lukaku hämtades in från Everton för drygt 800 miljoner kronor och tog ett naturligt steg i sin karriär. I flera år har den kraftfulle belgaren dunkat in mål i Premier League, även om han inte har tillhört de allra största klubbarna.

– För mig var detta det perfekta tillfället att ta det stora steget. När Manchester United och José Mourinho knackar på dörren går det inte att tacka nej, säger Lukaku och fortsätter:

– Jag vill förbättra mig hela tiden. Jag vill inte ha tid att vara självbelåten eller ha lugn och ro. Varje dag vill jag utvecklas till en bättre spelare och jobba så hårt som möjligt. Om man spelar i en storklubb måste man agera som en storspelare och prestera vecka ut, vecka in.

POGBA LÖSTE AFFÄREN

Att det blev just Manchester United var ingen slump. Klubben är tillbaka i Champions League igen efter att ha blivit Europa League-mästare i våras och José Mourinho har fått alla förutsättningar för att göra United bäst i England. Förutom Lukaku har ”Red Devils” spetsat truppen ytterligare med värvningarna av Nemanja Matic och Victor Nilsson Lindelöf. Dessutom är Romelu Lukaku nära vän med Uniteds fixstjärna Paul Pogba. Precis före lagets försäsongsturné, när duon var på semester tillsammans i USA, presenterades rekordaffären.

– Klubben är i en ombyggnadsprocess och Mourinho gör rätt saker för att ta klubben tillbaka där den hör hemma. Det är den spännande delen. Jag är en lagspelare som vill vinna titlar. Det går före allt, så om jag kan hjälpa mina lagkamrater att vinna skulle jag bli glad.

I Manchester United har Romelu Lukaku fått ta över tröja nummer nio efter Zlatan Ibrahimovic. Svensken som väntas göra comeback i vinter har fått nummer tio. De båda anfallarna har också ganska bra kontakt eftersom de delar samma agent, den frispråkige Mino Raiola.

– Zlatan var huvudpersonen i Manchester United förra säsongen och han är en spelare jag verkligen ser upp till. Jag lär mig av honom eftersom vi har samma agent och ibland skickar han råd till mig som hjälper mig att bli bättre. Anfallare spelar med nummer nio och jag frågade Zlatan om lov. Jag vill tacka honom för att han tillät mig att ta över det.

DRÖMDEBUTEN PÅ OLD TRAFFORD

En bättre start i nya klubben gick knappast att få. I tävlingsdebuten mot Real Madrid i Supercupen gjorde Lukaku lagets enda mål, även om Manchester United förlorade finalen med 1–2. Ännu bättre gick det i hemmadebuten.

I premiären mot West Ham forcerade Lukaku in två mål och gav sig själv och United en drömstart på ligan. Under säsongen väntas anfallaren utmana om skytteligasegern tillsammans med Harry Kane, som vunnit Golden Boot två år i rad. Redan efter den första ligaomgången hävdade experter att Lukaku är en bättre värvning för Manchester United än vad Zlatan Ibrahimovic var förra säsongen.

– Bland alla Ibrahimovics kvalitéer så finns inte djupledshotet bakom försvararna. Det kommer Lukaku att erbjuda United nu. Ibra var fantastisk förra säsongen och förtjänar respekt, men han är i slutet av sin karriär och Lukaku passar perfekt in i ett Mourinho-lag, säger Gary Lineker.

Källor: manutd.com, espn.

Läsarkommentarer