Tom Davies – Evertons senaste stjärnskott

Nyheter

davies_efcEvertons nya framtidshopp.
Ingen uppgift är för stor för Tom Davies.

Everton har en tradition av att fostra egna talanger. Wayne Rooney slog igenom som 16-åring i klubben och såldes 2003 till Manchester United för xxx miljoner kronor, pengar som finansierade bygget av Evertons träningsanläggning Finch Farm. Ross Barkley slog igenom som en supertalang för några år sedan och är fortfarande kvar i klubben. Utöver det har ”The Toffees” även fostrat spelare som Jack Rodwell, Joey Barton och Leon Osman.

I helgen visade en ny talang upp sig på allvar i Premier League. 18-årige Tom Davies startade på mittfältet mot Manchester City och gjorde sitt första mål för klubben efter en elegant chipp. Everton demolerade City med 4–0 och Davies utsågs till matchens spelare.

– Det har varit min dröm att få göra mål Everton. Att få gå ut och göra det är helt otroligt. Det har inte riktigt sjunkit in ännu, men det kommer det säkert att göra ikväll när jag pratar med mina vänner och min familj. Det är surrealistiskt att spela med a-laget, men att slå City på detta sättet idag är en fantastisk känsla, sa Davies efter matchen.

”Mogen för att vara 18 år”

Vem är då Evertons senaste stjärnskott? Tom Davies är född och uppvuxen i Liverpool och kom till Evertons akademi som 11-åring. Han är kapten för u19-landslaget och gjorde sin a-lagsdebut redan i våras när han först fick hoppa in mot Southampton och sedan starta mot Norwich.

För två veckor sedan fick mittfältaren chansen från start för första gången den här säsongen och efter det har succén bara fortsatt för Tom Davies.

– Tom gör det riktigt bra. Han är exakt den typen av mittfältare som vi gillar eftersom han är aggressiv. Ibland är han blyg med bollen, ibland alltför blyg. Men han är riktigt bekväm med bollen och spelar som om han hade varit med här under en lång tid. Han är en grym, ung spelare, beskriver Ronald Koeman sitt guldkorn.

Hyllningarna har öst in över Tom Davies efter hans fantastiska insats mot Manchester City.

– För att vara 18 år spelar han väldigt moget. Jag älskar målet han gjorde. I den situationen hade många spelare fått panik när målvakten rusar ut och bara skjutit allt vad de orkar. Man han chippade bollen. Jag är glad att han fick göra målet, säger Jamie Carragher, den förre Liverpool-legendaren och numera tv-experten.

Carragher fortsätter:

– Davies är inte den enda spelaren på gång. Kieran Dowell är en annan Everton-talang som kan dyka upp i framtiden. Det finns många spelare som kommer fram på Goodison Park, detsamma gäller Liverpool.

***

Tom Davies

född: 30 juni 1998.
position: Mittfältare.
längd/vikt: 180 cm/70 kg.
klubb: Everton (2008-).

Läsarkommentarer