TOTTI HYLLAS MED GULDSKOR

Nike

totti_1En fantastisk karriär är på väg mot sitt slut. Totti spelar sin sista säsong för Roma.
För att hylla Kejsaren av Rom har Nike tagit fram specialdesignade guldskor.

I dagens toppfotboll är han unik. Under hela sin proffskarriär har Francesco Totti bara spelat för en enda klubb – AS Roma. 40-åringen gör sin 25:e säsong för klubben och har varit lagkapten sedan 1998/99. Två år senare bidrog han till att Roma blev italienska mästare. Tottis popularitet i huvudstaden är så omfattande att han anses vara ”Kejsaren av Rom”.

Längre fram i vår kommer Totti att spela sin sista match för klubben i hans hjärta. Och för att hylla ”Il Capitanos” fantastiska karriär släpper Nike den limiterade skon Tiempo Totti X Roma Boots.

– När jag tänkte på en sko som kunde återspegla de 25 åren av min karriär tänkte jag genast på guld. Den här skon skulle sammanfatta alla mina värden – min familj, AS Roma och staden Rom. Nike förstod direkt hur man skulle skapa de här skorna, säger Totti.

totti_4

Överdelen av skon är tillverkad i mjukt läder, i en guldfärg, för att hedra Tottis prestationer för Roma och italienska landslaget. Prestationerna som fick honom att klassas som en av världens bästa offensiva playmakers. Skorna förstärks ytterligare med namnet ”TOTTI” på hälarna. På den övre delen av skon finns även namnen på Tottis tre barn – Cristian, Chanel och Isabel – skrivet i hans egen handstil. På den långa ”plösen” finns också den romerska siffran ”X” som hänvisar till Tottis nummer 10 på tröjan och Roms anrika historia.

Skornas innersula har Romas färger där ”TottiXRoma” lyfts fram i guld.

totti_3

Tiempo Totti X Boots lanseras den 26 april och kommer vara tillgängliga på Nike.com, Totti X Roma pop up-butiker och hos utvalda återförsäljare. Skorna finns i 2500 exemplar.

totti_2

Läsarkommentarer