Trots skandalerna – här är Serie A:s poängkung

Nyheter

161128, Fotboll, Serie A, Inter - Fiorentina: esultanza gol Mauro Icardi Goal celebration Milano 28-11-2016 Stadio Giuseppe Meazza Football Campionato di calcio serie A 2016/2017 Inter -Fiorentina foto Matteo Gribaudi/Image Sport/Insidefoto © Bildbyrån - COP 139 - SWEDEN ONLY

Han hamnade i djup konflikt med supportrarna, som ville skicka ut honom från klubben.
Nu är Inters lagkapten hela Serie A:s poängkung. Är Mauro Icardi förlåten?

I början av säsongen var Mauro Icardi i rejält blåsväder. Inters stjärnanfallare och lagkapten hamnade i konflikt med supportrarna och skrev i sin självbiografi att han ”är redo att göra upp med dem” och att han ”kan hämta 100 kriminella från Argentina som dödar dem på plats”.

Bakgrunden var en förlust mot Sassuolo ifjol där Icardi gick fram till fansen efter matchen och gav bort sin matchtröja. Argentinaren fick då matchtröjan tillbakakastad mot sig och började istället att konfrontera de tillresta supportrarna.

I den följande matchen mot Cagliari (när självbiografin hade kommit ut i höstas) buades Icardi ut och möttes av en stor banderoll på San Siro med texten: ”Du är slut för oss. Du är borta. Ta av dig bindeln din clown. Du är ingen man. Du är ingen kapten. Du är bara en feg skithög”.

Curva Nords (klubbens största supportergrupp) budskap nådde fram till Inters klubbledning, som stod inför ett stort problem. Det handlade ju trots allt om lagets kapten och stora stjärna.

– Vi kommer att agera. Fansen är det viktigaste för klubben, de följer oss och vi måste alla respektera dem. Vi kan inte acceptera det här från en person som spelar för vår klubb. Efter matchen ska vi tala ut och se hur vi ska gå vidare, sa Inters vicepresident Javier Zanetti.

Klättrar i tabellen med ny tränare

Icardi bötfälldes och tvingades att ta bort kapitalet i boken som handlade om konflikten. Han fick behålla kaptensbindeln och skandalerna vid sidan av planen verkar inte ha påverkat anfallaren.

Icardi har gjort dundersuccé i Serie A och leder skytteligan på 15 mål. Han är också hela Italiens poängkung med sina 15 baljor och åtta assist (leder även assistligan).

– Jag har tränat många anfallare, men Mauros är exceptionell. Han gör inte bara mål, utan han jobbar också väldigt hårt för laget. Icardi är vår kapten och försöker att föregå med gott exempel. Laget följer honom och hängivenheten är stor i hela truppen, säger Inters tränare Stefano Pioli.

Frank De Boer fick sparken i november efter en dålig inledning och sedan Stefano Pioli tog över har Inter lyft i ligan, mycket tack vare Icardis insatser. ”Nerazzurri” har misslyckats totalt under de senaste åren i Serie A och har inte vunnit en ”Scudetto” sedan 2009/10. Men nu verkar Inter vara på gång igen. Ifjol slutade de fyra i ligan, samma placering som de har klättrat upp till just nu.

”Inter hör hemma i Champions League”

I helgen ställs de mot ligaledaren Juventus, som har prenumererat på Serie A-titlar i flera år. Mycket talar för att Juventus även tar hem ligan i år, men Inter kan i alla fall utmana Roma och Napoli om de två sista Champions League-platserna. Icardi brukar dessutom trivas mot ”den gamla damen”. På de åtta senaste matcherna mot Juventus har Inters 22-åriga lagkapten gjort sju mål.

– Jag hoppas verkligen att jag kan lyfta många titlar med Inter. När jag bestämde mig för att gå till Inter gjorde jag det för att jag är Inter-supporter och att jag vill vinna mycket i den här tröjan, säger Icardi och fortsätter:

– Det är detta vi jobbar på – att minska gapet till Juventus, som har vunnit de fem senaste ligatitlarna. Ägarnas mål är att komma tillbaka till Champions League. Inter hör hemma där.

Läsarkommentarer