WILSHERE HAR HITTAT TILLBAKA

Nyheter

jack1Arsenal vill haka på i toppen med nya stjärnor som Aubameyang och Mikhitaryan. Dessutom har Jack Wilshere hittat tillbaka till gammal storform.
– Jag litar på min kropp igen, säger 26-åringen.

Den senaste månaden har på flera sätt varit en mardröm för Arsenal. Först skickades de ut av Nottingham Forest i FA-cupen och sedan åkte ”The Gunners” på svidande förluster mot både Bournemouth och Swansea som gjorde att laget halkade efter i Premier League-toppen. Under januari plockade Arsenal bara fyra poäng på fyra matcher.

Men under transferfönstrets sista vecka hände mycket som verkar ha gett en positiv effekt inför resten av säsongen. Alexis Sanchez försvann visserligen till Manchester United, som i sin tur flyttade Henrikh Mikhitaryan till norra London. Därefter skrev Mesut Özil på ett nytt kontrakt och på ”Deadline Day” värvade klubben Pierre-Emerick Aubameyang från Borussia Dortmund.

Förra helgen visade ett pånyttfött Arsenal upp sin bästa sida. De krossade Everton med 5–1 på Emirates Stadium. Aubamaeyang gjorde mål i debuten, Mikhitaryan stod för tre assist och Aaron Ramsey gjorde hattrick. Därmed tog Arsenal upp jakten på Champions League-platserna igen.

En av få saker som glatt Arsenal-supportrarna under de senaste månaderna är Jack Wilsheres återkomst. Mittfältaren har genomgått ett skadehelvete under flera säsonger, men har nu hittat tillbaka till gammal form. Från mitten av december spelade 26-åringen åtta raka ligamatcher och imponerade. Mot Chelsea gjorde han dessutom sitt första mål för Arsenal sedan 2015.

– Jag tror att Jack är i den bästa formen jag sett honom på länge. Han är verkligen en spelare som har förmågan att hänföra och lysa mer än någon annan. Han kan öppna ytor, spela i trånga situationer situationer och komma ur dem också, säger Arsene Wenger.

”KÄNNER MIG SKARPARE”

Wilshere själv menar att han är bättre än på länge – dels på grund av att han är skadefri, men också på grund av en ny diet.

– Jag har varit laktos- och glutenfri i sex veckor. Jag känner mig bättre, har tappat lite vikt och är smalare. Jag är nog mer vältränad också. Jag känner mig både skarpare och snabbare på planen, samtidigt som jag känner att jag orkar mer.

jack2

På lördag väntar ”North London Derby” mot Tottenham på Wembley – och en bra chans för Arsenal att väcka nytt liv i säsongen och hämta in på topplagen. Publikfavoriten Wilshere startade inte mot Everton i senaste matchen, men mot ärkerivalen Spurs hoppas de flesta på att mittfältaren är tillbaka i startelvan. En av dem är förre Arsenal-ikonen och numera tv-experten Martin Keown.

– Om Wenger har som mål att vinna matchen genom att dominera bollinnehavet så borde han spela med Jack Wilshere och Aaron Ramsey på mitten. Granit Xhaka gör inte det defensiva jobbet som Arsenal har förväntat sig. Jag ser inte Jack som en mindre defensiv spelare än Xhaka. Wilshere är en bättre spelare, och de bättre spelarna måste starta.

Längre fram väntar VM i Ryssland. Om Wilshere fortsätter leverera för Arsenal borde chanserna också öka till en plats i Englands VM-trupp kommande sommar.

– Jag tror det. Jag har visat för mig själv att jag kan spela Premier League. Jag litar på min kropp igen och är övertygad om att jag kan sätta prägel i matcher. Det är allt jag kan göra, sen får vi se om Englands manager väljer mig.

Källor: Daily Mail, arsenal.com. The Telegraph.

Läsarkommentarer