AIK Fotboll Mastercard ges av förklarliga skäl ut av sportföreningen AIK. Men här fokuserar vi inte på hur klubben presterar, utan just det kreditkort som AIK marknadsför på sin webbsida. I den här recensionen pratar vi mer om bland annat den årsavgift som gäller för kortet, men så även det bonussystemet som inkluderas.

 

AIK Fotboll Mastercard är inte gratis

Man får förvisso prova kortet gratis i ett år, men efter det måste man betala 245 kronor årligen. Det är en relativt hög summa, i synnerhet med tanke på att det finns ett flertal kreditkort som är helt gratis, likt Komplett Kreditkort och Norwegian Kreditkort.

 

Du kan delbetala ditt årskort

Med AIK Fotboll Mastercard får du möjlighet att delbetala ditt AIK Fotboll-årskort i fem lika stora betalningar. Ingen ränta tas ut, och köpet av årskortet är dessutom bonusgrundande. Det här är en attraktiv och väl genomtänkt förmån i våra ögon.

 

Läs mer: Så väljer du en bra fotbollssko

 

Man kan samla bonuspoäng

Varje gång du handlar med ditt AIK Fotboll Mastercard får du en bonuspoäng, som du kan växla i en poängshop. 20 000 bonuspoäng ger dig en värdecheck på 100 kronor vilket medför att bonusnivån är acceptabel, men långtifrån marknadsledande.

 

Man får en reseförsäkring med avbeställningsskydd

Om du betalar minst 50 % av din resa med AIK Fotboll Mastercard inkluderas en reseförsäkring med följande attribut:

  • Ersättning vid försening av allmänt transportmedel, exempelvis flyg eller buss.
  • Ersättning vid bagageförsening.
  • Självriskskydd för hem samt privat personbil.
  • Självriskskydd för hyrbil på utlandsresan.
  • Ersättning för outnyttjad aktivitetskostnad på resan.
  • Ersättning vid hole in one på golfbanan.

 

Årsräntan för AIK fotboll Mastercard

En effektiv årsränta på 18,38 % tillämpas. Det är en räntesats inom normalspannet, då en effektiv ränta på mellan 10 och 25 % i regel gäller för de kreditkort som nischats mot svenskar.

 

 

Bränslerabatt inkluderas

Med ett AIK Fotboll Mastercard får man ta del av en bränslerabatt på 10 öre per liter hos alla alla Circle K-stationer i Sverige. Det är en relativt generös förmån, och det är även tacksamt att ingen registrering krävs samt att rabatten dras per automatik.

 

Läs mer: De här fotbollsspelarna tjänar mest

 

Är AIK Fotboll Mastercard ett bra kreditkort?

Ja, men då det finns ett flertal kreditkort som erbjuder bättre förmåner mot en lägre årskostnad är det en god idé att jämföra kreditkorten mot varandra. Det kan du exempelvis kan göra på Kreditkort-utan-valutapåslag.se, och deras jämförelser hittar du här.

Mer specifikt är AIK Fotboll ett bra kreditkort för alla som vill stötta sportklubben AIK och deras verksamhet, men att blint teckna sig för första bästa kreditkort utan att först ha gjort en grundlig jämförelse är dock en dålig idé.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *