I den här artikeln presenterar vi de fem herrfotbollsspelare som tjänar mest pengar, och precis som väntat är det Lionel Messi som återfinns högst upp.

 

#1. Lionel Messi (FC Barcelona | 1.35 miljarder)

Den argentinska fotbollsspelaren Leo Messi betraktas ofta som världens bästa fotbollsspelare, och tjänar 1.35 miljarder kronor varje år, inklusive sponsorintäkter.

När Messi var 13 flyttade han till Barcelona för att kunna genomgå hormonbehandlingar för sin kortväxthet. Dessa lyckades, och Messi blev snabbt ett stort namn i FC Barcelona, där han spelar än idag.

I skrivande stund har han sponsorkontrakt med Adidas, Gatorade, Pepsi och Huawei – som med stor sannolikhet drygar ut kassakistan en betydande del. I framtiden ska även en temapark, ”Messi Experience Park”, invigas i hans ära. Parken ska placeras i Kina, och lär även den bidra till en extra slant.

 

 

#2. Christiano Ronaldo (Juventus | 1.2 miljarder)

Juventus-anfallaren Christiano Ronaldo tjänar 1.2 miljarder årligen. Han spelade länge för den spanska toppklubben Real Madrid, och när Juventus erbjud ett fyraårskontrakt, som Real Madrid accepterade, visste de att de var tvungna att betala ut en jättelön till megastjärnan.

Ronaldos sponsoravtal med Nike är värt en miljard dollar. Utöver det är han även sponsrad av Herbalife, EA Sports och American Tourister.

 

 

#3. Neymar (Paris SG | 950 miljoner)

Den brasilianska storstjärnan Neymar har övertygat i Paris SG, som har gjort honom till världens tredje mest välbetalda fotbollsspelaren just nu. Årslönen motsvarar nästan en miljard kronor, och bland sponsorerna hittar vi bland annat Nike, Red Bull och McDonalds.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *